Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Томислав Дончев се срещна с бизнеса в Добрич по покана на Надежда Петкова

„Благодаря, че сме всички заедно. Според мен правилният начин е да си говорим, да общуваме и споделяме общи теми, така че кметът, общинската администрация, бизнесът и държавата да вървим в една посока. А тази посока е да издигнем регионите на едно друго ниво”. Това заяви кандидатът за кмет на Добрич на Местна коалиция ГЕРБ (СДС) Надежда Петкова, по чиято покана днес вицепремиерът Томислав Дончев се срещна с бизнеса в Добрич.

Петкова посочи, че в управленската й програма присъства проактивна подкрепа на бизнеса. За пример даде индустриалните зони на града ни – Северна и Западна, които са с чудесни предприятия, прекрасни инвестиции, модерни технологии, много нови работни места, но инфраструктурата и логистиката са ужасни. Петкова заяви, че ще работи за модернизирането на зоните, за тяхната логистика и транспортна достъпност. Кандидатът за кмет на МК ГЕРБ (СДС) заяви намерението си първо да се подкрепят местните работодатели, тези, които създават, които плащат данъци, които искат да правят и социални проекти. Посочи, че трябва да имаме една съвременна нова иновативна професионална гимназия, чиито паралелки да са насочени към бизнеса. И тогава да имаме лицето да търсим чужди инвеститори.

„Един кмет трябва да е смел, да знае както как работи администрацията, какво се случва на местно ниво, но и да познава партньорите си в лицето на съседните общини, да знае какви са преимуществата на региона”, каза Петкова. По думите й Добрич трябва да си партнира със съседните общини, да може да се „върже” с магистрала „Хемус”, за да се осигури транспортната достъпност. Надежда Петкова заяви намерението си да направи нужното Добрич да получи бившето военно летище и да го превърне в карго. „Регионът трябва да е силен, Варна, Шумен, Добрич, Силистра да сме от водещите”, заяви кандидатът за кмет.

По отношение на новия програмен период Петкова е категорична, че общината трябва да е подготвена, да планира, да е активна. Да се търсят такива проекти, които да имат добавена стойност, да могат да се издържат сами и да имат устойчивост. Един кмет трябва да има подкрепа на местния бизнес, на хората, на НПО и на съседните общини, за да можем да правим друг тип проекти, категорична е Петкова, която благодари на Томислав Дончев за подкрепата. Той от своя страна заяви: „Точно като става дума за европейско финансиране, едва ли с Надежда имате някакво притеснение. Тя има достатъчен опит и експертиза”.

През следващите години инвестициите ще са в Север. Защото ние допуснахме от транспортна гледна точка Северът и Югът да са абсолютно неравнопоставени. На юг има три магистрали, на север - само парче от магистрала, заяви вицепремиерът. По думите му в последните години в България се възражда производството, страната ни се реиндустриализира. 28.5 процента от БВП на България е от производството. Но трябва да се опитаме да скъсаме с ишлемарската линия и да се опитаме да правим все по-сложни и по-скъпи неща. Така че голяма част от парите да остават тук - първо в България, второ в ръцете на предприемачите. Това е шанс да дават по-големи заплати и да плащат повече данъци, каза Дончев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c