Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Ксенофоб Кн.1 Нация

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия - "Ксенофоб Кн.1 Нация" на Лев Пучков.

В провинциален руски град двама преподаватели основават клуб „Патриот“, в който учат възпитаниците си на национални ценности и провеждат с тях силови тренировки. Подреденият им свят на разбирателство и общи стремежи, в който прекрасно съжителстват младежи с различен произход и вероизповедание, е сринат из основи при появата на организирана престъпна група преселници от бившите републики, която тероризира местното население. Тогава младият историк, който проповядва толерантност, става яростен ксенофоб. Неговият приятел се превръща в безмилостен убиец. В кървавия им поход за отмъщение към тях се присъединяват членовете на другата патриотична организация в градчето. Така избухва война между руснаци и чужденци, изпълнена с жестокости и трупове.

Лев Пучков е роден през 1965 година. Завършва музикално училище, а впоследствие Новосибирското висше военно училище към Министерството на вътрешните работи на Русия. От дете се увлича по бойните изкуства. Обича литературата и чете много още от детските си години. Има силни пристрастия и към живописта.
От 1987 до 2001 г. е офицер от вътрешни войски и служи на територията на Северен Кавказ и Закавказието. Като командир на отряд в СПЕЦНАЗ се сблъсква с невероятни ситуации на насилие, жестокост и вероломство в борбата с трафика на хора, оръжие и наркотици. Сега е капитан от запаса. След като военната му част е разформирована, той се оказва на кръстопът. Самият Пучков споделя, че е могъл да стане бандит или телохранител. Вместо това става писател. Автор е на четири серии приключенски романи. Произведенията му са наситени с много сюжетни перипетии, имат динамичен стил и като отличителна черта – самобитна ирония. Общият тираж на романите му надвишава 3 милиона екземпляра.

c