Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Задържаха под стража мъж и момче от Добрич за убийството на крадец на тикви

Окръжният съд в Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 52-годишния Г. И. и 14-годишния Д. А., и двамата от Добрич. Двамата са обвинени за това, че на 9 октомври в Пазарджик са причинили смърт по непредпазливост на 53-годишния В. Б., вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 17 октомври 10.30 часа.

Мъж на 55 години от ромския кв. „Изток“ на Пазарджик е починал в ареста на местното полицейско управление, след като е бил пребит от търговци на тикви, съобщиха „24 часа“ и dnes.bg.

В ранните часове в сряда починалият се промъкнал незабелязано до купчина тикви, разтоварени за продажба на паркинг в близост до църквата „Св. Петка“ в града. Успял да вземе няколко, когато бил усетен от търговците - собственици на стоката, които дремели в автомобила си. Двама мъже и непълнолетно 14-годишно момче – и тримата от Добрич, се нахвърлили върху крадеца и го смазали от бой, след което се обадили в полицията.

Пристигналият на място полицейски автопатрул арестувал крадливия ром и го откарал в полицейското управление. След преглед от лекар, който не установил причина задържаният да бъде освободен, мъжът бил оставен в ареста.

След около два часа обаче дежурните в полицейския арест видели, че арестантът не дава признаци за живот. Извиканият на място медицински екип само констатирал смъртта на мъжа. Съдебно-медицинска експертиза на трупа показала, че мъжът е с множество травматични увреждания от нанесения му побой, вследствие на което е починал.

След като това станало ясно, тримата търговци от Добрич са били незабавно задържани. На двама от тях, единият от които е 14-годишното момче, са повдигнати обвинения за убийство и с постановление на окръжната прокуратура в Пазарджик са задържани за 72 часа. Третият е освободен, след като не са установени данни, че е участвал в побоя над крадеца.

Починалият мъж е с криминални регистрации за кражби и отдавна е известен на полицията. По неофициална информация, когато тръгнал да краде тиквите, той бил пиян. Разследването на случая е поверено на следствения отдел към прокуратурата заради участие на непълнолетно лице в убийството.

Източник: pz-info.com / Снимки: nova.bg

c