Водещи новини - дясно Образование Общество

Ученици представиха проекти в Брюксел, сред тях и екип от Добрич

Български ученици – лауреати на технологични състезания, за втора поредна година представиха страната ни по време на Европейската седмица на програмирането в Брюксел #EUCodeWeek . В българската делегация участват и представители на Добрич – трима млади хора и един преподавател.

Както вече информирахме, младите добрички таланти гостуват в Европейската столица по покана на Мария Габриел – еврокомисар за цифровата икономика и общество.

В Брюксел, младите български таланти демонстрираха създадената от тях компютърна игра за минното дело в миналото, разработки за контролирана енергия у дома, интерактивно меню за ресторанти, потребителска система за решаване на сложни математически задачи и система за дигитализиране на училищните дейности.

Трима ученици и учител от Добрич ще посетят Брюксел по покана на Мария Габриел

„За младите хора новите технологии са средство за това да се справяме с глобални проблеми, каквито са климатичните промени и да стигнем до конкретни решения в нашето ежедневие. Като започнем от борбата за задръстванията в големия град и стигнем до това в училище да се чувстваме добре и да имаме достъп до своите учители. Ето това показаха днешните млади таланти на България, с които можем само да се гордеем и които ще продължим да подкрепяме”, заяви Мария Габриел – еврокомисар за цифровата икономика и общество.

Източник: nova.bg / снимки: ЕК

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *