Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Местата за любителски риболов по Дунав представят на среща в Добрич

Забележителностите и местата за любителски риболов по река Дунав ще бъдат представени по време на информационна среща на 10 октомври в град Добрич. Събитието се реализира по трансграничен проект за развитие на риболовния туризъм „Любителски риболов по Дунав: Дунавски риболовни маршрути“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програма Interreg V-A Румъния – България.

По време на събитието ще бъде представена онлайн платформата и мобилното приложение „Дунавски риболовни маршрути“ – уникална интерактивна дигитална карта предоставяща информация за местата за риболов и пътешествия по поречието на р. Дунав и в трансграничния регион. Организаторите ще споделят интересни подробности първото издание на „Фестивал на любителския риболов“, проведено в началото на септември.

Срещата ще се проведе в дискусионна зала „Изида“ на Парк Хотел „Изида“, гр. Добрич. Началният час е 15:30.

Проектът „Любителски риболов по Дунав: Дунавски риболовни маршрути“ се изпълнява от Фондация "Идеим", гр. Русе, България, в партньорство с Асоциация за устойчиво развитие Слатина, окръг Олт, Румъния.

Източник: ОИЦ-Добрич

c