Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В село в община Тервел агитират за… Евроизборите

Агитационни материали – плакати, на „Коалиция за България” по повод отминалите избори за Европейски парламент, проведени през май т. г., са били залепени край село Божан. Това става ясно от подаден сигнал до Общинската избирателна комисия в Тервел. Плакатите са били поставени на нерегламентирани места - на гърба на табелите, обозначаващи началото и края на селото.

От ОИК в Тервел съобщават, че днес при тях е постъпило писмо от началника на местното полицейско управление заедно със справка във връзка с получен сигнал от представил се за Петър Петров за нарушение на Изборния кодекс. Сигналът е подаден в 9.25 часа чрез тел. 112. Служители на РУ на МВР в Тервел установили, че действително на гърба на табелите на с. Божан има разлепени плакати на „Коалиция за България“ по повод Евроизборите.

В допълнение на получения сигнал на три електрически стълба и едно ел.-табло в селото са установени плакати на ПП „ДПС“ във връзка с предстоящите местни избори. След извършената проверка агитационните материали са заснети и са приложени към изготвената справка.

ОИК в Тервел е установила, че съгласно разпоредбата на чл.183, ал. 3 от Изборния кодекс са налице нарушения относно поставянето на агитационни материали на места, които не са определени в заповед на кмета на Община Тервел. Общинската избирателна комисия е излязла с решение, с което възлага на кмета на кметство с. Божан или упълномощено от него лице да премахне плакатите, както и всички други агитационни материали, поставени в нарушение на Изборния кодекс.

Изображението е илюстративно

c