Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

„EФ СИ СИ” спечели обществената поръчка за зимното поддържане на Добрич

Фирма „ЕФ СИ СИ България” ЕООД, София, спечели обществената поръчка за зимното поддържане на улици, булеварди, тротоари, подлези, надлези, спирки на градския транспорт и други места за обществено ползване в Добрич, става ясно от решение, публикувано в сайта на Общината. Фирмата е класирана на първо място с комплексна оценка от 100 точки.

Решението подлежи на обжалване в 10-дневен срок от получаването му съгласно Закона за обществените поръчки пред Комисията за защита на конкуренцията.

Припомняме, че зимното поддържане ще се изпълнява от 1 ноември до 31 март в зависимост от метеорологичните условия, като може да се извършва по-рано или по-късно от този период. Дейностите включват прегледи на заявените за използване машини и съоръжения, осигуряване на необходимите материали, превоз на сандъчета и фигуриране на купчинки от инертни материали на определени места. Ще бъдат извършвани още снегочистене на улиците до постигане на съответните степен и ниво на зимно поддържане, отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове, разпръскване на минерални материали и химически вещества. Сред дейностите са също събиране и предаване информация за състоянието на уличната мрежа, осигуряване на дежурства в извънработно време и в празничните и почивни дни през зимния период. Приоритетно ще се извършва снегопочистване на улиците, като маршрутите са определени по общата схема на линиите на градския транспорт и улици с интензивно движение.

c