Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Жители на кв. „Рилци” се жалват от препълнени контейнери

До Про Нюз Добрич постъпи сигнал от живеещи в добричкия кв. „Рилци”. В него те твърдят, че на ул. „Искър” има два контейнера за смет, които не се извозват и от дълго време се разнася неприятна миризма на развалени отпадъци. Разказаха, че единият контейнер е пред входа на детската градина, а другият – на 100-тина метра от нея. Съгражданите ни обясниха, че в контейнерите трябва да се събират зелени отпадъци, но не се знае кой какво хвърля вътре. Те твърдят, че контейнерите не са почиствани трета седмица и миризмата е ужасна. Според подателите на сигнала, почистване на контейнерите не се извършва редовно. Смятат, че това трябва да се прави всяка седмица, но не са убедени дали се случва и веднъж в месеца.

Сигналът е подаден и до Община Добрич, както и до Регионалната здравна инспекция.

"Контейнерите за зелени отпадъци се извозват редовно по график на всеки седем дни от фирмата, ангажирана със сметосъбирането и сметоизвозването", посочиха от Община Добрич в отговор на отправено запитване от Про Нюз Добрич. "Срокът за извозване е десет дни единствено ако има технически неизправности по камионите, които се отстраняват своевременно", обясниха от кметството.

"Контейнерите за зелени отпадъци в квартал „Рилци“ са извозени от фирмa "ЕФ СИ СИ", с изключение на пет, които ще бъдат вдигнати до понеделник. Община Добрич обърна внимание на фирмата за качествено изпълнение на услугата”, уточниха от общинска администрация.  

c