Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Посланикът на Египет и Областният управител на Добрич, сред гостите на Международна конференция

Международната юбилейна научно-практическа конференция на тема „Състояние и проблеми при управлението и развитието на селското стопанство“ беше открита днес в сградата на Стопанска академия „Д.А. Ценов“ - гр. Свищов. С престижния форум, академичният състав на висшето заведение отбелязва 35 г. от създаването на катедрата и 83-ата годишнина на Академията.

Специален гост на научното събитие е Н.Пр. посланикът на арабска република Египет в България г-н Моайад Елдали. Сред официално поканените на научно-практическата конференция е и областният управител на Добрич Красимир Кирилов.

Организатор на Международната конференция е катедра „Аграрна икономика“ при Стопанска академия „Д.А. Ценов“. Два дни - 4 и 5 октомври, са предвидени в програмата на конференцията за работни дейности и срещи.

По време на официалното откриване, Н. Пр. Моайад Елдали отправи приветствие към организаторите на събитието, подчертавайки заслугата на екипът на Стопанска академия и в частност на преподавателите в катедра „Аграрна икономика“, за развитието на приоритетния за българската икономика отрасъл – селското стопанство.

"За да бъде конкурентоспособен отрасълът има нужда от  квалифицирани аграрни икономисти, които ефективно да управляват земеделската земя, труда и капитала", се обърна в приветствието си към присъстващите гости на събитието, Красимир Кирилов.

„Стопанска академия има установени контакти с Египет и сътрудничеството между нашето висше училище и египетски институции е добро. Целта на научния форум, е обмяната на идеи и постижения в аграрната икономика“, сподели още областният управител.

През миналата учебна година, студенти от Академията бяха на учебна практика в рамките на договор с Университет „Суецки канал“ и във форума също участва посланикът на Египет у нас Н. Пр. Моайад Елдали.

c