Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Осъдиха на 29 месеца затвор крадец-рецидивист от Каварна

Ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 5 месеца ще търпи 24-годишен мъж от град Каварна - обвинен в грабеж в големи размери, след като Окръжният съд в Добрич е одобрил постигнатото между подсъдимия и прокуратурата споразумение, съобщиха от правосъдното ведомство в Добрич.

Мъжът направил пълни самопризнания, потвърждавайки вината си в това, че на 24 юли 2019г. в град Каварна е извършил грабеж в  големи размери - на обща стойност 55 849. 44 лева. 24-годишният успял да отнеме сумата от служителка на обменно бюро. Мъжът използвал сила, като напръскал със спрей служителката и издърпал със сила от ръцете ѝ две чанти, в които имало пари в различна валута. Престъплението било извършено около 8.30 часа близо до работното място на пострадалата По време на нападението, мъжът бил с тъмна маска на лицето. Веднага след това той опитал да избяга, но бил задържан от очевидци на грабежа и за случая била уведомена полицията.

Деянието, 24-годишният извършил в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане - 6 месеца лишаване от свобода, също за кражба. Това мотивирало магистратите да приведат в изпълнение и това наказание, което мъжът ще изтърпи отделно, при първоначален строг режим.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда. Определението, с което се привежда в изпълнение предходното му наказание, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Варна.

c