Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

„Чудната градина” открива магазин с офис в Добрич

Приключва ремонтът на бъдещия магазин, който ще бъде използван и за офис, на „Чудната градина” в Добрич. За Про Нюз Добрич председателят на фондация „Свети Николай Чудотворец” Мария Методиева съобщи, че той ще се намира в градината на социалното предприятие.

Методиева разказа, че още миналата година са закупили барака втора употреба, която е точно за магазинче, това е била първата им инвестиция. Сега решили да я постегнат. Вътре правеше конденз, нямаше под, сподели председателят на фондацията. Благодарение на дарения от фирми под формата на строителни материали магазинът с офис вече е готов. Предстои обзавеждане, очаква се да е готов до месец.

Сега помещението ще се ползва по-скоро за офис, защото през зимата няма какво да се продава, сподели Методиева. Тя посочи, че „Чудната градина” няма да прави зеленчуков магазин, ще продължи да продава само това, което произвежда. „През зимата ще продаваме само зеле и лук. Зелето ще си стои на вън, най-много да вкараме една касетка лук вътре”, обясни Мария Методиева.

Дарения под формата на строителни материали „Чудната градина” е получила от добричките фирми:

  • Ди Ес Хоум" – 300 лв.
  • "Идея макс"– 2 000 лв.
  • "Веник"– 2 000 лв.

От "Веник" има още едно дарение, отново под формата на строителни материали, за около 3 000 лв, което ще бъде усвоено съвсем скоро.

„Благодарим, приятели. Добрич продължава да изгражда националния си проект, озаглавен "Чудната градина", като пример за цяла България”

споделят от социалното предприятие
c