Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Балчик забраниха поставянето на агитационни материали на общински сгради

В Балчик се забранява поставянето на агитационни материали във връзка с предстоящите избори за местна власт на сгради, общинска собственост, независимо от съгласието на наематели или концесионери. Това се посочва в заповед, издадена преди дни от кмета на Белия град Николай Ангелов.

Забранява се и поставянето на агитационни материали на автобусните спирки и електрическите стълбове, както и използването на държавния и общински транспорт за предизборна агитация. При поставяне на такива материали на огради и витрини, които не са общинска собственост, е необходимо разрешение на собственика или управителя на имота. Забрана има и за използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението.

Със заповедта се определят местата на територията на Балчик за поставяне на агитационни материали. Това са витрините на читалище "П. Хилендарски", на клуб в кв. "Изток", клуб на ул. "Арда", клуб на ул. "Средна гора", клуб на ул. "Христо Ботев" и клуб на ул. "Варненска"/срещу Школата/, както и на таблата за афиши и други рекламни съоръжения в града.

Кметовете на кметства и кметските наместници трябва да определят със своя заповед местата за поставяне на агитационни материали на територията на населените места. В заповедта на кмета се посочва, че в срок от 7 дни след изборния ден, а когато на територията на общината се провежда втори тур - в срок до 7 дни от датата на произвеждането му, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях  агитационни материали.

Снимката е илюстративна

c