Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Заличиха Надежда Пампорова от листата на КП „Демократична България-Обединение”

Решение за заличаване на регистрацията на Надежда Костова Пампорова – кандидат № 3 от листата за общински съветници на КП „Демократична България-Обединение” взе днес Общинската избирателна комисия в Добрич. То е във връзка с постъпило писмо от Централната избирателна комисия, с което ОИК е уведомена, че след справка от Главна дирекция „ГРАО“ в МРРБ е получен списък с резултата от извършената проверка на кандидатите в кандидатските листи, регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври. В писмото се посочва, че Надежда Костова Пампорова не отговаря на условията по т. 1 от решение №966-МИ от 5 септември на ЦИК.

Точка 1 от въпросното решение на ЦИК визира условията, на които трябва да отговарят кандидатите. Надежда Пампорова не отговаря на условието за уседналост - „да има постоянен и настоящ адрес на територията на Република България, като поне единият от тях е на територията на съответния изборен район - община или кметство, към 26 април 2019 година”, обясниха за Про Нюз Добрич от Общинската избирателна комисия.

С решението си ОИК в Добрич анулира издаденото удостоверение за регистрация на Надежда Костова Пампорова от изборните книжа за общински съветник в Община Добрич в изборите на 27 октомври. Решението подлежи на обжалване през ЦИК в 3-дневен срок от публикуването му.

c