Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

9 млн. лв. за цялостния ремонт на пътя Тервел-Честименско

Започва ремонтът на 12 км от третокласния път III-207 Тервел – Честименско, съобщават от агенция „Пътни инфраструктура”. Участъкът, който ще се обновява, свързва областите Добрич и Силистра. Преминава през урбанизираната територия на Тервел и е част от околовръстния път на града, продължава към с. Честименско и завършва при границата със съседната област Силистра в посока Алеково.

Строителните работи ще продължат и през следващата година. През тази ще се работи основно на територията на Тервел. Общата инвестиция е близо 9 млн. лв. с ДДС, средствата са от бюджета на АПИ.

Ремонтът на отсечката от км 51+848 до км 63+864 ще се изпълнява от пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътищата на територията на област Добрич. Предвидените строителни дейности включват цялостен ремонт - с нова асфалтова настилка, бордюри, маркировка и пр.

Няма да бъде спирано движението по време на строителните работи. Шофьорите ще преминават през ремонтните участъци, движейки се в платното, в което не се работи, уто1ниха от Пътната агенция.

Необходимо е да се кара внимателно и да се спазва поставената пътна сигнализация, тъй като ще се пътува през отсечка в ремонт, посочват от АПИ.

c