Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Тръгва делото за държаната 20 дни в плен Виктория от Добрич

Делото за отвлечената през миналото лято и държана 20 дни в плен 18-годишна Виктория от Добрич е приключено, изготвен е обвинителният акт и е внесен в съда. Делото вече е насрочено за разглеждане за началото на ноември. Това съобщи пред журналисти изпълняващият длъжността окръжен прокурор Златко Тодоров.

Припомняме, че 18-годишната Виктория бе отвлечена от Мариян Дяков, на 32 години, през юли миналата година. Той я държал в дома си и се гаврил с нея, биел я и гасил цигари по лицето й. Държал момичето постоянно дрогирано, без храна и вода. Когато Виктория бе отведена в болницата в Добрич лекари с над 20 години стаж споделиха, че не са виждали такова нещо. Девойката била обезобразена от боя, измършавяла, със сивопепеляв цвят на кожата, на ръба на живота. Била толкова наплашена, че при всеки опит да бъде докосната, подскачала от страх.

Срещу обвиняемия Мирослав Дяков са повдигнати три обвинения, посочи Златко Тодоров. Първото е за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – канабис, при условията на продължаващо престъпление. Второто обвинение е, че в продължение на 20 денонощия противозаконно е лишил от свобода момичето, като го е държал против волята му в обитавания от него апартамент в Добрич. Третото обвинение е, че за същия период от време е причинил на похитената средна телесна повреда, изразяваща се в причиняване на тежък анемичен синдром, който е представлявал разстройство на здравето и временна опасност за живота й.

Мирослав Дяков е задържан, приведен е в затвор.

c