Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Секретна Програма за дисколети на Райха, представя експерт в Добрич

От къде?, По кое време? и Кой?, са въпросите, с които нашият събеседник и гост-лектор на Националната среща-семинар в Добрич, най-често се сблъсква.

Владимир Петров е достатъчно известен в научните среди на уфолозите в България, а и навсякъде където има българи по света. Създател е на клуб "Космос" в гр. Пловдив, дипломиран  електроинженер плюс още няколко дипломни  специалности. Като сам обича да се определя - с натрупан опит в областта на електро-комуникациите, инженеринга, теле-комуникациите и сериозна практика в множество сфери на социалния живот.

Започваме нашият разговор, с нещото което вълнува повечето регистрирани гости за Националната среща-семинар на 28 септември в Добрич:

  • С какво ще изненадате по време на гостуването си на Юбилейната среща в Добрич?   

Здравейте, най-напред бих искал да поздравя  всички добричлии с този хубав празник за тях - 30-годишният юбилей на клуб "Търсачи на алтернативни форми на живот”. Приех поканата от нашите приятели в Добрич, с огромно удоволствие, тъй като подобни събития са все по-голяма рядкост у нас. Трудността дойде от избора на тема. Доста интересни неща се случиха и продължават да излизат наяве през последните години. Основната тема в моята лекция избрах да е посветена на неразкритата част от секретната "Програма за дисколети" от серията Фрил.

  • Превъртете за малко лентата на историята и разкажете с какво се занимава клуб „Космос”?

Клубът го създадохме през 1987 година в Пловдив, като му измислихме краткото наименование „Градски дискусионен клуб "Космос". В самото начало имахме доста спънки, тъй като тогава беше тоталитарно време, а в онези години не се разрешаваше съществуване на неполитически ориентирани структури. Уви, нашата си беше изцяло ориентирана към науката. По онова време не бяхме допускани до официалния публичен живот, т.е. нещо като да ни нямаше. Все пак успяхме да намерим форма, за  да съществуваме в някакво полулегално измерение.

  • Сами ли бяхте или контактувахте с други съмишленици в онези години?  

Всъщност, от тогава до сега изминаха доста години и за щастие наши партньори през цялото това време са били Добричкият клуб и Русенският клуб "Мъдромер". Най-интересното е, че в голям град като София не успя да  се сформира клубна организация, а дейността остана в сферата на фантастиката и някои езотерични неща. Сериозен напредък в работата ни на национално ниво беше, че успяхме да организирахме една голяма Национална среща преди 15 години – отново в Добрич. Радостното е, че след още 15 се събираме и пак колегите ни от Добрич са инициатори и домакини. Това е и форумът, в който „ще си сверим часовниците” както се казва и ще се види кой докъде е стигнал, къде са проблемите и накъде трябва да вървим.

  • Като един от водещите специалисти в тази област, какви са целите, които гони българската уфология през 21 век?

Истината е, че избягваме да си поставяме високи цели. „Високите” цели ги оставяме на тези, които претендират за висока наука. Ние сме едни формирования,които помагат на хората да разберат света около себе си. При това, ние помагаме напълно безплатно и на абсолютно  доброволен принцип. Идеята е хората да разберат света около себе си и картината на живота около тях. А в повечето случаи тя е осакатена или от научно късогледство  или пък от шарлатания. По наше виждане, и двете неща трябва да се избягват, тъй като едното е свързано с претенцията за научна недостижимост, а другото  - с неглижирането на познавателния стремеж на човека и довеждането му до нещо, което е нечисто.

Всички ние живеем в един свят, който е динамичен, сложен и много цветен. Така, че стремежът ни е да запазим своя устрем към познание и това до което достигнем като свое виждане,  да го споделяме със останалите. Крайната ни цел все пак е, да обясним по достъпен начин естествената необходимост от това, човек да живее в хармония със себе си и с околните и да не наврежда на останалите, като подобрява условията на средата в които лично е.

  • Каква е посоката в която се развива съвременното човечество?  

По мое мнение, откакто съм се дипломирал, а това е и времето в което беше създаден клуб "Космос", нищо не се е променило - живеем в един мъжки свят, макар да се говори за женско начало. Продължаваме да си стоим единствено в сферата на говоренето. Липсва промяна на парадигмата и макар на места да се забелязват признаци на пробуждане, доста често промените са травмиращи - в социалния живот. Ако обърнем поглед към науката – там това е доста по-различно, тъй като структурата е значително по-тромава и промените там се случват доста по-бавно. Макар и затвореността на съвременната наука, по мое мнение – и там те са неизбежни! 

Водещи НЛО специалисти идват за Националната среща в Добрич

  • Нека повдигнем малко завесата. Какво все пак ще разкриете по време на Националната среща, свързано с тази все още тема-табу?  

По време на тези наши срещи, освен организационния елемент - кой какво прави и как го постига, се опитваме да бъдем полезни едни на други с това - кой докъде е стигнал в определени конкретни проучвания.

Както вече споменах, основното за което смятам да засегна по време на тази среща и да поднеса на хората, които ще присъстват,, е една изключително добре пазена в тайна, програма на нацистите от 1927 година (макар те тогава още да не са оформени). Това е  т.нар. "Програма за дисколети" от серията Фрил. По време на една такава среща е пожелателно представянията да имат и познавателен характер. Не може да говорим за непознати летящи обекти, на всяко място и навсякъде, ако не сме запознати с историята на самите летателни уреди – досколетите. Тъй както има история на авиацията, така съществува и дисколетната програма. Това са сериозни високотехнологични разработки на научни лаборатории в Русия и в Германия. Да, действително – темата все още е табу. След толкова години, някои неща вече излязоха наяве и успяхме да пооткрием немалко информация и документи.

В своето представяне ще се опитам систематизирано да поднеса в рамките на определено време, една такава „трудна” тема, която да стане ясна по един достъпен начин. Искрено се надявам, когато  хората видят определен обект в небето и той би могъл да бъде оприличен с някой от тези прототипи, да не се чудят какво е, а да знаят, че това е човешко дело. Тук разбира се възникват няколко въпроса - дали е изцяло плод на човешкия гений, който се е стремил към достъп до звездите или пък това е реплика на някаква друга технология. С голяма степен на увереност може да твърдим, че доста често има съчетание на двете неща. Своеобразна препратка е съществуването на програмата "Авалон", която прерасна в проект за разкритие през 2009 година. В онези години,  хора с високи чинове започнаха да излизат и да говорят  открито по дълго пазената в тайна - тема за съществуването на НЛО. В годините след това, под въздействие на огромния обществен натиск, бяха разкрити редица документи. Оказа се ,че Великобритания и САЩ имат подобни – свръхсекретни  структури. Във Франция например, знаем че с това се занимава жандармерията. В Русия действат  две служби  - едната е КРУ, а другата е Национална сигурност.

  • До къде ще стигнете в детайлите по време на лекцията си? Ще покажете ли документи? 

Смятам по време на моята лекция да има и снимков материал за онагледяване на част от представените разработки и изследвания. Иначе, клуб "Космос" е известен с многото видеа, които предоставяме по време на курсовете ни. Разбира се, когато имаме ограничение във времето, трябва да преценим колко и кое от всичко с което разполагаме,  да пуснем или покажем. При всички положения, по време на един такъв форум, най-ценните събития са свързани с присъствието и участието на хора, които са взели присърце тази тема и имат какво да споделят. Разчитам ,че ще има доста участващи,  които да вземат отношение по темите, по които ще се разисква.

Предпочитаме да покажем на хората как да се научат да плуват, вместо да ги оставим да се удавят в бездната от разнородна информация.

c