Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Министър Кралев открива ремонтираната зала „Добротица”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъства на официалното откриване на ремонтираната лекоатлетическа зала “Добротица” в Добрич. Събитието ще се проведе на утре от 11 часа в спортния комплекс.

Реновирането е финансирано от Министерството на младежта и спорта и е на стойност 369 762,36 лв.
Изпълнител на проекта е фирма “Арете строй” ЕООД.

С модернизирането си спортното съоръжение ще обезпечи всички нужди на лекоатлетите за зимната подготовка.

Основната цел на проекта е подобряване на материално-техническото състояние на спортната база в Добрич като предпоставка за развитието на спорта, както за професионални спортисти, така и за всички, включително и за хора с увреждания. Ремонтът стартира в началото на април и бе съобразен с тренировъчната програма на спортистите.

Лекоатлетическа зала „Добротица“ се осъвремени и модернизира с цел създаване на условия за интегриране на групите в неравностойно положение, както и за провеждане на национални и международни състезания.

Това е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито. Строителните работи обхванаха лекоатлетическата зала на площ от 3 700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс. Зала "Добротица" е център на редица спортни състезания, между които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско първенство за слепи, на международния турнир "Академика" и други. Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и кандидати за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането си залата ще има възможност да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.

c