Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Добрич с призив към шофьорите за толерантност на пътя

Малките възпитаници от Добричкото училище по изкуства се включиха със собствена инициатива за обръщане внимание на водачите на пътно-превозни средства за повече отговорност и толерантност когато се движат по улиците на града. В инициатива се включиха учениците от вторите класове на СУ "Св. Климент Охридски", като желанието им беше да привлекат вниманието на водачите към общите усилия за намаляване броя на жертвите по пътищата и във връзка с 26 септември - обявен за Европейския ден без загинали на пътя. Служители на сектор "Пътна полиция" съдействаха на децата, спирайки автомобилите, а учениците раздаваха на водачите собственоръчно изработени флаери, съдържащи послания за спазване правилата за движение по пътищата.

Акцията на второкласниците се проведе на кръстовището пред училище „ Св. Климент Охридски“, като всички ученици предварителни бяха подготвили тематични рисунки и плакати, с изписани призиви към водачите на пътни превозни средства.

Училища и организации в България се включват за четвърта поредна година в общоевропейската акция на службите на пътна полиция TISPOL, популярна като операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя. Инициативата в част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Мотото, избрано от организаторите през тази година , е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.

Снимки: Даниела Петрова

c