Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Старт АД отново подкрепи празника на град Добрич, подготвя Ден на отворени врати

Интервю с Изпълнителния директор на Старт АД, г-н Жельо Желязков

- Г-н Желязков, за поредна година Старт АД подкрепя празника на град Добрич. Това е чудесна инициатива, но не са много компаниите, които го правят?

- Старт АД следва последователна политика за управление на човешкия капитал и устойчивото развитие. Затова ние поемаме отговорност не само към служителите ни, но и към обществото на Добрич за благоприятстване икономическото и културно развитие на региона и на неговия потенциал. Тази политика е в основата на управление и на икономическа група Монбат, част от която е Старт АД.

- Зад какви други инициативи застава компанията?

- Ежегодно организираме Ден на отворените врати в завода на Старт АД.

Тази инициатива подехме, за да покажем пред обществото в Добрич, че Старт е съвременна и бързоразвиваща се компания с поглед върху управлението на бизнеса, инвестициите и, разбира се, на човешките ресурси. В Старт АД предоставяме на служителите не само много добри условия и социален пакет придобивки, но и възможност за развитие в структурата на компанията.

Стремим се да бъдем близо до хората, да участваме в културния и спортен живот на града. Подкрепяме спортни отбори и мероприятия, например миналия декември Старт закупи цял ден на ледената пързалка в Добрич и това позволи на жителите и гостите на града да я използват безплатно.

Друга инициатива, за която с гордост мога да разкажа, беше свързана с подпомагане финансирането на зала за концерти на Училището по изкуства. Организирахме благотворителен концерт, а приходите от билети, на стойност над 4000 лв, дарихме за изграждането на залата.

Провеждаме събития и в самия завод, където всяка Коледа се организира вътрешен благотворителен базар за служителите, а със средствата помагаме на колеги от предприятието.

- Какво пожелавате на Добрич и добричлии като управител на една от известните и устойчиво развиващи се на международните пазари компания?

- Вярвам, че със съвместни усилия икономиката и културата в Добрич ще прогресират и че всички сме отговорни за осигуряване подема на нашия град. Пожелавам на добричлии повече сила и упоритост, устойчиво местно управление, като това, уверен съм, ще доведе и до интензивни темпове на развитие за цялото общество.

c