Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Удостоиха с почетни отличия на Добрич Стоян Господинов и Иван Тодоров

Двама видни жители на Добрич – Стоян Господинов и Иван Тодоров, днес бяха удостоени с почетни отличия на тържествено заседание на Общинския съвет, посветено на Деня на Добрич – 25 септември. Със званието "Почетен гражданин на Добрич" бе удостоен главният художествен ръководител на Представителен фолклорен ансамбъл „Добруджа“ Стоян Господинов. Отличието му бе връчено за неговия изключителен принос и заслуги за съхраняване и развитие на добруджанските и българските традиции, фолклор и духовност, за популяризиране името на Добрич и на Добруджа у нас и по света.

Почетният знак на Община Добрич за 2019 година бе връчен на Иван Тодоров. Той е основател, председател и летописец на организацията за хора с увреждания „ХобиСклуб“, новатор в областта на транспортното машиностроене, активен общественик и дарител. Отличието е и за неговата неуморна дейност в сферата на социалната политика, практика, партньорство, за приноса му за постигане на толерантност, равнопоставеност, интеграция в обществото на хората с увреждания и по повод неговата 75-а годишнина.

Почетния гражданин на Добрич и носителя на Почетния знак на града ни бяха обявени от председателя на ОбС Иво Пенчев. Той припомни, че решението за удостояването им бе взето на последното редовно заседание на местния парламент през септември.

Носителят на Почетния знак на Добрич Иван Тодоров благодари за голямата награда. Приемам я с чувството по-малко за мен и повече за хората от ХобиСклуб, с които извървяхме повече от 20 години заедно и въпреки уврежданията си крачим смело напред, сподели той. Иван Тодоров заяви, че ще носи с гордост високото отличие и ще го споделя навсякъде - не само със съгражданите ни, но и с приятелите си от цяла България и от чужбина.

По традиция, тържествената сесия завърши с музикален поздрав от артистите на Представителен фолклорен ансамбъл "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов - тазгодишният Почетен гражданин на град Добрич.

c