Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Подаряват безплатни куклени постановки на децата в Добрич

Напълно безплатно, децата в Добрич и техните родители ще могат да посетят две куклени постановки, в навечерието на 25 септември - Ден на град Добрич. Вход свободен за двата детски спектакъла е подарък за най-малките жители на Добрич от народните представители от  ГЕРБ - вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, съобщиха от пресофиса на партията.

На 23 септември, всички желаещи ще могат да присъстват на предпремиерата на новия спектакъл „Вълкът и седемте козлета“. Началото на постановката е в 11:00 часа, в залата на Държавен куклен театър „Дора Габе“.

Режисьорът на куклената пиеса е Даниела Христова. Ролите са поверени на актьорите: Теодора Желева, Росен Радев и Валентин Иванов.

  • Драматизация - Теодора Попова – Лазарова
  • Сценография - Наталия Гочева
  • Музика – Владимир Джамбазов
  • Входът e свободен!

Втората куклена постановка, която също ще е с Вход свободен, е "Лека нощ, съкровище!". Тя ще се играе на откритата сцена на централния градски площад „Свобода“ в деня на празника на град Добрич – 25 септември. Началото е от 16:00 часа.

"Лека нощ, съкровище!" е по текст на Теодора Попова – Лазарова, а режисьор е Румен Куртев. Сценографията и куклите са дело на Елисавета Качулева, а музиката е написана от Пламен  Мирчев – Мирона. Актьорският състав включва: Ренета Николова, Мила Боянова и Росен Радев.

c