Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

2 530 лева дариха за Алекс в СУ "П. Р. Славейков" в Добрич, набирането на средства продължава

2 530 лева дариха ученици, учители и родители от СУ „П. Р. Славейков” в подкрепа за лечението на малката Александра Кръстянина от Варна в първия учебен ден. Инициативата е в рамките на кампанията „Дарение вместо цвете“, а дни преди началото на учебната година учителите призоваваха родителите да дарят средствата за букети в дарителска кутия, поставена в двора на училището.

По молба на ученици и родители, не успели да се включат в първия учебен ден, дарителската кампания в СУ „П. Р. Славейков“ ще продължи до края на седмицата.

Александра Кръстянина е родена с рядката диагноза “Фибуларна хемимелия” – пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало. През лятото на миналата година е претърпяла корекция на глезена, изправяне на тибията и удължаване на крака с 5 см. Операцията е извършена в САЩ от най-добрия специалист в света в тази област - д-р Пейн. След преглед през април т. г. лекарят е преценил, че второто удължаване трябва да се направи когато е на 4 години и половина-5, за да може като тръгне на училище да е долу-горе с равни крачета. Родителите на Алекс са обявили сумата, необходима за две удължавания и за спиране на растежа, тъй като не се знае кога ще се наложи да бъде направено третото удължаване. В момента в сметката на Алекс има 200 000 лева, трябва да се съберат общо 750 000, т. е. повече от половин милион лева.

На малката Алекс може да се помогне и с дарение чрез банков превод:

Банкова сметка в ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

  • BIC: CECBBGSF IBAN: BG40CECB979040G7448700

ТИТУЛЯР: АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА, ВАРНА

Или чрез някой от другите начини:

  • На PayPal :veni_sun@abv.bg титуляр:Венета Кръстянина (майка)
  • С DMS с текст на латиница ALEXANDRA на номер 17 777, Helpkarma
c