Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Мотористите в Добрич почетоха паметта на загиналите си колеги

За четвърта поредна година BMM (Българска мотоциклетна медия) провеждат социалната мото кампания “Ние сме хора, не “донори”. По традиция Денят в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. се отбелязва в третата неделя на месец септември.

В град Добрич, началото беше поставено в двора на храм „Света Троица“ , където пред паметника на загиналите по пътищата беше отслужен молебен в памет на загиналите по пътищата мотористи. За пореден път, водещите напомниха на присъстващите живи, познатото на всички: "Шофирайте внимателно, някой Ви обича!"

След богослужението, мотоциклетистите потеглиха на обиколка към лобните места на загиналите си приятели и съмишленици, за да поставят венци и да им отдадат почит. 

"За нас - от мото-средите и близките ни, този ден е „черен". Целта на провеждането му е отново да отправим апел към всички участници в пътното движение за по-голяма толерантност, отговорност и съзнание", коментираха ръководителите на добричките мото-среди.  

След почетната обиколка на града, мотоколоната спря пред паметника на Генерал Колев в Добрич, за да отдаде почит на великия пълководец и българин. През 2019 година, на 15 септември се отбелязват 156 години от рождението на генералът, чието име завинаги е записано с живи букви в история на България.

c