Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Премахват обявите от дървета и стълбове в Добрич

Предстои почистване на стълбове и дървета от обяви и съобщения, както и боядисване на оградни пана по бул. „25 – ти септември“ в град Добрич, съобщават от общинска администрация. Това са и акцентите, с чиято реализация Общината се включва в тазгодишната кампанията на bTV “Да почистим България заедно“ на 14 септември.

Боядисването на паната по булеварда ще се извърши от общинска администрация и доброволци. За тази цел са осигурени всички необходими консумативи, които ще бъдат предоставени и на желаещите граждани да се присъединят. Началото е от 10.00 часа със събирателен пункт пред „Стара къща“. Целта на кампанията е Добрич да стена по-привлекателен и  по-уютен за всички.

Община Добрич призовава: "Нека всеки гражданин бъде добър пример и почисти стълбовете и дърветата от разлепените обяви и съобщения. По този начин ние не само ще защитим зелената система на града, но и ще подобрим средата на живеене. Ще оказваме съдействие на всички, които желаят да почистят любимо свое място за отдих, пространствата около своите домове или пък детската площадка, на която се забавляват децата ни."

Препоръчва се отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или оставяни на място, удобно за извозването им.

Извозването на отпадъците ще извърши фирма ''Еф Си Си България'' ЕООД, след като гражданите и фирмите предварително заявят участието си и уточнят часа и зоните на почистване, напомнят от Общината.   

c