Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Деца от Добрич се представят с изложба от текстилни пластики

Изложба „Вдъхновения и пластики” на възпитаници на детско ателие „Палитра” към общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич с ръководител Галина Върбанова е подредена в сградата на Областна администрация. Тя е посветена на старта на новата учебна година и Деня на Добрич – 25 септември.

Експозицията представя текстилни пластики, изработени от вълна и други материали. Невероятната цветна феерия ще радва гости и посетители в Областна администрация и Областна дирекция „Земеделие, храни и гори“ в следващия месец. Галина Върбанова разказа, че децата, изработили пластиките, са на възраст между 10 и 12 години и са вложили много старание и любов в творбите си с необичайните за тях художествени материали – вълна и друг текстил.

Детските пана може да бъдат видени всеки работен ден от 9 до 17.30 часа. Това е първата съвместна изява, но от общински младежки център „Захари Стоянов“ са обещали да са чести гости в институцията, излагайки и правейки достояние на по-широк кръг творческите умения и талант на възпитаниците на школите.

c