Крими

Нелегална сеч и бракониери разкриха в горите край Ген. Тошево

Нелегална сеч на дърва за огрев са засекли горските стражи при обход в района ДГС – Генерал Тошево, съобщиха от пресцентъра на СИДП.

През изминалата седмица, по време на рутинен обход, служителите на Североизточното държавно предприятие са задържали 4, 20 пространствени кубически метра дърва за огрев и моторен трион. Пет акта са били съставени на задържаните нарушители.

Моторният трион и 2 кубика от дървата са конфискувани при обходи в ДГС-Генерал Тошево. На задържания нарушител е съставен акт. На 8 септември мобилният екип на стопанството е участвал и в проверки на територията на ДГС-Добрич. 

1, 20 пространствени кубически метра дърва за огрев са иззели горските от ДГС-Нови пазар и още един кубик служителите на ДГС-Варна. За неправомерно добитите дърва на бракониерите са съставени по два акта.

Общо 677 са проверките на територията на СИДП за периода 2-9 септември. 207 от тях са в ДГС-Търговище, 65 в ДЛС-Паламара, 63 в ДГС-Добрич, 54 в ДГС-Шумен, 45 в ДГС-Провадия и т.н.

Продължават регулярните обходи на територията на предприятието, свързани с наблюдение за диви свине, носители на вирусното заболяване АЧС .

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *