Спорт Туризъм

Над 300 състезатели идват за Европейското по петанк в Албена

Два шампионата за активни мъже и ветерани от повече от 25 страни организират в комплекса

Повече от 300 участници от 26 страни ще се включат в петото Европейско първенство по петанк, което ще се проведе във ваканционно селище Албена от 16 до 22 септември тази година. Мащабната проява, на която Албена е домакин, е едно от основните събития – част от богатата спортна програма на Европейския курорт на спорта.

„Албена като Европейски курорт на спорта е домакин на едно световно и 7 европейски първенства. В момента концентрираме своите усилия в Европейското първенство по петанк, което за пореден път се провежда именно в Албена, благодарение на високото ниво на спортната база, с която разполагаме, и на добрата организация, която създаваме за всяко мащабно събитие“ сподели Денис Тахиров – мениджър „Спорт“ в Албена.

Първенството е разделено на два шампионата: Шести шампионат по триплети за мъже и Пети шампионат по триплети за ветерани над 55 г. То е организирано от Българската федерация по петанк. Шампионатът за мъже се провежда през всяка нечетна година и по време на него се определят най-добрите национални отбори, които да се включат в световното първенство на FIPJP.

Освен на Европейското първенство по петанк, през тази година Албена беше домакин и на още няколко значими спортни събития:

  • Европейското първенство по тенис на маса за глухонеми, което се проведе през април
  • два турнира по футбол на УЕФА – за Европейското първенство за девойки до 17 години през април, а през септември – за юноши до 15 г.
  • Европейско първенство по хокей на трева – през месец юли
  • Демонстрации по тае бо от звездата и създател на този спорт Били Бланк – гост на комплекса, който проведе поредица от тренировки с гостите на ваканционното селище (през месец юни).

Много други спортни първенства и лагери също са част от богатата програма, включваща възможност за упражняване на повече от 40 вида спорт на едно място – в Европейския курорт на спорта Албена.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *