Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Формации и фенове се включиха в първото K-POP състезание в Добрич

Две танцови формации, репетиращи в Младежки център - Добрич, проведоха първата K-POP надпревара в града. Най-верните добрички поклониици на K-POP-а (корейската вълна) в световната музикална индустрия - балетните формации K-dreamers и Illusion, представиха на живо особеностите и характерните елементи на корейския стил в танцувалния жанр, придобил изключителна световна популярност през последните години.

Събитието - k-pop happening, което се проведе на 10 септември, успя да събере доста млади хора от града. Инициатори на първата по рода си надпревара в Добрич са младите участници от танцова формация K-dreamers. Поканени за участие бяха и K-POP-поклонниците от другия местен клуб Illusion.

В програмата на хепънинга, организаторите бяха включили представяне историята и развитието на k-pop-а, игри с публиката, k-pop dance battle duo, random dance и изпълнения на открито.

По време на първата K-POP надпревара в Добрич, местните фенове на корейския поп успяха да покажат танцови умения, да научат актуалните новости, да се забавляват и да открият съмишленици и нови приятели.

Домакин и организатор на първата K-POP надпревара е Младежки център "Захари Стоянов" - Добрич.

Снимки: ОМЦ - Добрич

c