Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Учители от СУ „Л. Каравелов” в Добрич отново помагат на болно дете

За пореден път учителите в СУ „Любен Каравелов” се отказват от букетите си в празничен ден, за да помогнат на болно дете. Така те ще се включат в кампанията „Дарение вместо цвете”, която е в подкрепа на лечението на малката Александра Кръстянина от Варна.

Педагозите от СУ „Любен Каравелов” призовават учениците и родителите в първия учебен ден да дарят паричките, които са предвидили за букети, за благородната кауза.

Както Про Нюз Добрич писа, Регионалното управление по образованието в Добрич разпространи писмо до всички училища в Добрич с апел на бащата на Алекс да се подкрепи кампанията „Дарение вместо цвете”. На апела вече откликнаха учителите от СУ „Йордан Йовков” в Тервел. „По този начин много от цветята няма да бъдат изхвърлени след 3-4 дни, а ще бъдат използвани в подкрепа за сбъдването на една детска мечта и всеки от вас ще остане с удовлетворението, че е направил добро”, написа в писмото бащата на Алекс.

Александра Кръстянина е родена с рядката диагноза “Фибуларна хемимелия” – пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало. Нуждае се от операции в чужбина, за да може да ходи.

На 24 май т. г. учителите от СУ „Любен Каравелов” също се отказаха от букетите си и средствата бяха дарени за болно момиче от Добрич. Те бяха предоставени на Ева, която преди седем години пострада тежко при катастрофа. При нея баща й загива, а момичето остава в будна кома. Майката й е с инсулт и също се нуждае от подкрепа. Към инициативата на педагозите от СУ „Любен Каравелов” на 24 май се присъединиха и училищата СУ „Кл. Охридски“, ЧОУ „Мария Монтесори“ и ОУ „Христо Ботев“ в Добрич. Така за Ева и нейната майка бяха събрани над 3 000 лева.

c