Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Логопеди и психолози ще има в шест детски градини в Добрич по проект

Логопеди, психолози, както и помощник-учители и помощник – възпитатели ще бъдат назначени в шест детски градини в Добрич по проект на МОН „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. Той  ще се изпълнява в детските градини № 12 „Щурче“, ДГ №17 „Първи юни”, № 23 „Звездица“, № 27 ”Славейче”, № 32 „ Зорница” и №26 „Звънче”. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

Има свободни работни места за помощник-възпитател в Детска градина № 26 „Звънче“,  както и за позицията „помощник на учителя” в същото детско заведение. По същия проект има обявена позиция за длъжността „Помощник- възпитател"  в Детска градина № 23 „Звездица“. Има свободно място в “помощник възпитател” и „помощник на учителя” в ДГ № 32 ”Зорница”, "пом. възпитател" по проект в ДГ №12. За ДГ № 27 „Славейче” и  ДГ №17 „Първи юни” са обявени едно работно място за психолог и едно за логопед. По проекта е обявено свободно работно място за длъжността „Логопед в детска градина №26 „Звънче” на 4 часов работен ден, за което са се явили четирима кандидати. По същия проект там се наема и психолог на 4-часов работен ден.

По същия проект са открити места за половин щатни бройки за психолог в детски градини с номера №12 и №32. Явили са се по трима кандидати. За “логопед”  в Детските градини  № 12 „Щурче“ и № 32 „ Зорница” има 4 кандидати. Там позициите са за половин щатна бройка. За позицията помощник на учителя в Детска градина в ДГ № 27 ”Славейче” има осем желаещи.

За Детска градина № 23 „Звездица“ са избрани психолог и логопед на 4-часов работен ден.

Целта на операцията е да подпомогне ранното обхващане и образователното приобщаване на деца от уязвими групи в предучилищното образование, да подкрепи достъпа им до качествено образование, да укрепи социалното им приемане и сближаване за изграждането им като пълноценни граждани и за успешна професионална, социална и личностна  реализация.

c