Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Гран при за Александър Петров от Добрич от конкурса „Art Stars - Звезди на изкуството”

Александър Петров спечели Гран при на Международен музикален конкурс „Art Stars - Звезди на изкуството”, съобщи самия той в профила си в социалната мрежа.

Александър е възпитаник на Студио „Сарандев” при Общински младежки център „Захари Стоянов” с вокален педагог Елена Карабельова.

Освен с голямата награда на конкурса, той бе удостоен и с приза на алтернативното детско жури. Получи и покана за участие на Международния конкурс "Art Talents", който ще се проведе през май 2020 година.

Младият талант благодаря на журито за професионализма при оценяването, на организаторите за прекрасната атмосфера и на своя вокален педагог Елена Карабельова.

Близо 200 певци на възраст от 4 до 78 години мериха сили в петото издание на Международния музикален конкурс „Art Stars - Звезди на изкуството”. Конкурсът е част от календара на Министерството на културата и се организира от Фондация „Звезди на изкуството” и Inner Wheel България. Престижната и популярна в страната и чужбина музикална надпревара се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, чрез Фонд „Култура“ , Община Аксаково,“ Обществен дарителски фонд за Варна“ и др. Конкурсът се подкрепя и от много други организации и фирми, които предоставят художествени картини, професионални микрофони, предметни награди и др.

Председател на журито в категория "Поп пеене" по традиция ще бъде композиторът Хайгашод Агасян, а членове: композиторът Нелко Коларов и вокалистът и победител в "Като две капки вода" Славин Славчев.

Новост в тазгодишното издание за участниците в конкурса "Арт старс - Звезди на изкуството" -Варна, 2019 в категория "Поп пеене" е, че в него се проведе първи етап от националната селекция за българските участници в изключително престижния Международен фестивал "Славянски базар" - Витебск - Беларус, който ще се състои през месец юли 2020 г.

c