Водещи новини Общество

Пред паметника на ген. Иван Колев бяха почетени героите от Добричката епопея

С  поклонение пред паметника на бележития военен деец, командира на Конната дивизия генерал-лейтенант Иван Колев бяха почетени героите от Добричката епопея, загинали за освобождението на Южна Добруджа от румънско владичество през 1916 година.

Присъстващите официални лица и граждани сведоха глави в минута мълчание, под звуците на духовата музика положиха венци и цветя пред единствения у нас паметник на бащата на българската конница.

Сред официалните лица бе и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който е един от дарителите за изграждането на паметника на ген. Колев.

„Днес е ден , в който почитаме смелостта и доблестта на българските войници за това, че са жертвали себе си, за да освободят Добрич и Добруджа, начело с ген. Иван Колев. Той е символ на героизъм, военна храброст и безстрашие”, каза пред журналисти кметът Йордан Йорданов. Той припомни, че педи една година Народното събрание обяви Добрич за град на българската бойна слава. По този начин Добричката епопея от есента на 1916 година вече стои редом до Шапка, Одрин и Тутракан.

С изграждането на паметника на ген. Колев, станал факт с общи усилия – община, спомоществователи, сред които и Валери Симеонов, ние изпълнихме нашия дълг към всички загинали за Освобождението, каза още кметът.

Follow Me:

Related Posts

  1. до авторът на статията says:

    Алоо, Валери Симеонов не е никакъв вицепремиер, или от натегации или от неграмотност вече се умопомрачихте? Той пари не дава без да има полза от това – направил го е и сега при всички избори го използва. Защо не ги даде преди, когато не беше в политиката – пари за паметника се събираха от преди 20 и повече години, а и преди това…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *