Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Изгрява второто издание на September Sun в Добрич

За втора година почитателите на твърдата сплав в рока ще имат възможност да изживеят на живо емоцията от единствения Рок фестивал на Добрич - September Sun. В два поредни дни - на 6 и 7 септември, на сцената ще се качат общо десет рок банди. По пет групи ще свирят във всеки един от фестивалните дни.

На 6 септември, музикалната част на фестивала ще открият Affection, а след тях забият последователно Sevi, Drive your live, Last hope, а точка на първата вечер ще сложат хедлайнерите от ВАЛЯК.

През втория фестивален ден, организаторите са подготвили състезание по канадска борба. Първи на сцената ще се качат Steelers. След тях са Seconday, Stokholm, Pizzza, а тежката артилерия от КОНТРОЛ ще закрие September Sun 2019.

През 2018 година, пилотното издание на фестивала September Sun видя най-после бял свят. Видяха го и дошлите да се уверят, че рокът в Добрич - макар и в по-твърдата му разновидност, не само че е жив, но и има амбиция да се утвърждава. Благодарение на колцина добрички ентусиасти - заклети поклонници на рок музиката, начинанието September Sun се реализира по възможно най-добрия начин. Имаше страхотни банди, надъхана публика, емоции и всичко останало, нужно за едно такова рок събитие. Да, след края на концертите, организаторите бяха адски уморени, но и вече знаеха, че ще има и второ издание през 2019 година. Благодарение на вярата и подкрепата от страна на местни люде, както и помощта от Общината, September Sun стартира на висока предавка. За голямата част от публиката, този фестивал има свой собствен облик и живее свой живот - неизменна част от културния облик на Добрич.

Ето че, за второто си издание, September Sun има своите официални организатори. Това са Клуб „The Maze“ и отново с подкрепата на Община Добрич.

Началото на музикалните концерти е от 17:30. Мястото остава непроменено - Градски парк „Свети Георги“, в района на скейт площадката.

Организаторите обещават як рок за откриването - през първия ден на September Sun , а още рок и пънк по време на втората фестивална вечер.

c