Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

110 бездомни и социално слаби от Добрич ще получават безплатна храна

Заявления за ползване на услугата „Обществена трапезария“ в Добрич ще се приемат от 9 до 13 септември, включително, от 9.30 до 16.00 часа, в Корпус 3 /бивш партиен дом/, етаж 11, съобщиха от Общината.

Тя ще се предлага във връзка с подписан договор между Община град Добрич и Агенция за социално подпомагане, в изпълнение на проект ”Грижа за по –добър живот” по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.

По проекта ще бъдат подпомогнати 110 представители на целевите групи за периода от октомври до декември.

Целевите групи се определят с Наредба на Министъра на труда и социалната политика.

Право да ползват Обществената трапезария имат лица и семейства на месечно подпомагане, такива с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Правоимащи са и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии/пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност, а също и скитащи и бездомни деца и възрастни.

Допълнителна целева група са настанените в Център за временно настаняване.

Кандидатите да се възползват от услугата трябва да представят документ за самоличност / лична карта, паспорт/ за справка. Ако семейството има деца, родителите трябва да предоставят за справка акт за раждане на децата. При освидетелстване от ТЕЛК е необходимо копие от Експертното решение на ТЕЛК. Безработните кандидати трябва да носят регистрационен картон от Дирекция”Бюро по труда”.

След приключване приема на документи, Комисията сформирана със Заповед на Кмета на Община град Добрич, ще извърши оценка и подбор на кандидат – потребителите, в съответствие с указаните целеви групи по проекта и съгласно списъци, предоставени от Дирекция”Социално подпомагане”

Комисията ще изготви поименни списъци на одобрените потребители и чакащите резерви, които ще бъдат изнесени на 30 септември пред офиса на проекта, който е в  Корпус3 /бивш партиен дом/, етаж 11. Те ще бъдат публикувани и на официалния сайт на Общината.

c