Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Учители в Тервел се отказват от букети заради болно дете

С инициативата "Дарение вместо цвете" ще стартира новата учебна 2019/ 2020 година в СУ „Йордан Йовков” в Тервел. Ръководството на учебното заведение призовава в първия учебен ден учениците и техните родители да се включат в кампанията, като дарят сумата,
предвидена за букет. Средствата ще бъдат предоставени за лечението на Александра Кръстянина от Варна. Детето е родено с рядката диагноза "Фибуларна хемимелия"- пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало. Нуждае се от операции в чужбина, за да може да ходи.

През лятото на миналата година малката Алекс е претърпяла корекция на глезена, изправяне на тибията и удължаване на крака с 5 см. За съжаление, с времето разликата между двата крака е продължила да нараства и това отново е затруднило ходенето на детето. След извършен преглед през април тази година при д-р Пейли в САЩ, е насрочен нов период за лечение на момиченцето през есента на 2020 г. Родителите на момиченцето молят всеки, който има желание и възможност да помогне за събирането на необходимата сума, тъй като от Фонда за лечение на деца им е отказано няколко пъти за подпомагането на Алекс.

Дарявайки за малката Алекс ще научим децата на добродетелност, съпричастност и най-вече на единност, посочват от учебното заведение.
В подкрепа лечението на детето в СУ „Йордан Йовков” ще бъде поставена и кутия за дарения.
На Алекс може да се помогне и чрез:
Банкова сметка в Централна
кооперативна банка:
IBAN: BG40CECB979040G7448700,
BIC: CECBBGSF
Титуляр: АЛЕКСАНДРА
АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА
гр. ВАРНА
DMS с текст на латиница
ALEXANDRA НА НОМЕР 17 777
PayPay: veni_sun@abv.bg-
титуляр Венета Кръстянина /майка/.

c