Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Пожарникари показват спасителна акция при ПТП в Каварна

За традиционната „Седмица на пожарната безопасност“ и във връзка с отбелязването на професионалния празник на служителите от ГД ПБЗН при МВР – 14-ти септември, служители на РС ПБЗН-Каварна ще демонстрират нагледно как се действа по време на специализирана спасителна акция при инцидент. Това ще е и кулминацията от планираните дейности през периода 9 - 13 септември 2019 г. В демонстративното занятие, пожарникарите ще покажат функционалността на хидравличен спасителен комплект при пътно-транспортно произшествие. Демонстрацията ще се проведе на 13.09.2019г. от 10.00 ч. в градския парк на Каварна, съобщиха от местната администрация.

През седемте дни на в периода 9-13 септември се провеждат и станалите традиционни - дни на отворените врати, по време на които гражданите ще имат свободен достъп до сградата на РСПБЗН-Каварна. Предвидени са среща с журналисти от местната преса, запознаване на подрастващото поколение с огнеборската професия, както и среща с бивши служители на РСПБЗН-Каварна.

Мероприятията, включени в "Седмицата на пожарната безопасност" са насочени към повишаване на културата и информираността на населението от община Каварна в областта на пожарната безопасност, издигане престижа на професията на огнебореца и доверието на хората към служителите на ПБЗН, уточняват от служебното ведомство.

c