Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Полицаи от Генерал Тошево помогнаха на жена в беда край Търговище (+снимки)

Двама полицаи от РУ – Генерал Тошево помогнаха на жена от Омуртаг, спукала гума по пътя за Търговище в четвъртък, съобщи “Нова Варна”. Инцидентът е станал малко преди село Пролаз. Чрез публикация във фейсбук групата “Виждам те КАТ – Търговище” Сениха изрази своята благодарност към тях, както и към всички, които са ѝ съдействали в този момент – момчето от близкия мотел, шофьорът от Горна Оряховица и на нейни познати.

Служителите на реда са Михаил Желев и Ивайло Василев и са част от Районно управление – Генерал Тошево, съобщи за “Нова Варна” говорителят на ОД на МВР – Добрич. Полицаите са се връщали от командировка, когато са спрели, за да окажат помощ на Сениха. “Беше ми притеснено, че се забавиха и ги помолих да тръгнат, но те останаха до края”, разказа тя пред “Нова Варна”.

По предложение на приятелите, с които е била, тя е споделила снимките в социалната мрежа, а публикацията ѝ в групата е събрала близо 700 харесвания и множество положителни коментари в рамките на 24 часа. “Браво! Ето такива полицаи трябва да имаме!”, “Браво на униформените и да са все повече такива като тях”, “Ето това са герои. Браво на такива и полицаи и другите, помогнали на пътя”, са малко част от реакциите след споделения случай.

Снимки: Seniha Aptulova, "Виждам те КАТ - Търговище"

c