Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Аптека "Старият Добрич" заработи на ново място (+снимки)

На ново място вече може да се открие аптека „Старият Добрич”. Макар и със същото име, тя не се помещава в архитектурно-етнографския комплекс, а в новата кооперация по ул. „Дойран” 4, която се намира срещу ДКЦ1, до комплекс „Таралежите”.

Както вчера писахме, по искане на концесионера „Манова” ЕООД Общинският съвет взе решение за прекратяване на концесионния договор за помещението в АЕМО „Старият Добрич”. Помещението, което вече е освободено, е запечатано, видя репортер на Про Нюз Добрич.

Помещението в АЕМО "Старият Добрич", което вече е освободено, е запечатано

Аптеката осъществяваме същата дейност със същия екип, както и досега. Тя продължава да приготвя магистрални лекарствени форми, обясни собственичката Лили Манова.

Аптека „Старият Добрич” затваря. Мести се

Както Про Нюз Добрич вече писа, причината за искането за разваляне на договора за концесия е заради сградата, която е стара и много трудно се поддържа.

Aптеката работи в "Старият Добрич" 26 години. Създадена е  като специализирана  в продажбата на билки и  билкови продукти. Другото, което я отличава, е подготовката на лекарствени форми на място в аптеката. Преди да се насочи  към частния бизнес Лили Манова има вече 20 години трудов стаж в Аптечно предприятие и като зам. управител на Аптека №1 в Добрич.

c