Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

1200 км за 80 часа каране измина Андрей Енев от Каварна на коломаратона в Париж

Колоездачът от Каварна Андрей Енев разказа пред съгражданите си за емоцията и преживяванията от коломаратона в Париж. На срещата-разговор присъства и кметът Нина Ставрева, която благодари на състезателя за достойното представяне на коломаратона Париж-Брест-Париж.

80:09:41сек - това е времето, за което Андрей Енев преодоля емблематичното 1200 км супер-рандоне-Париж-Брест-Париж 2019, провело се между 18 и 22 август във Франция. Това е 19-то издание на най-старото колоездачно събитие в света, провеждащо се през 4 години. Над 6000 участници от над 60 държави преминават през изтощителни квалификации (200, 300, 400, 600 км преодолени в годината на провеждане) за да се озоват в Париж. Между 35 и 40 процента не успяха да стигнат до финала в Париж или не можаха да влязат в контролните времена на 11-те контроли. Успешно завършилите получиха медал с гравирано име и време на финиширане.

Интерес към срещата с Андрей Енев проявиха и най-малките колоездачи на Каварна. Те с любопитство изслушаха разказа му за пътя към победата и за упорития труд, който е нужен за добрата подготовка. Всеки един от тях прояви желание да се докосне да медала и да се снима с него.

 Андрей Енев благодари на своето семейство, което винаги го подкрепя и му помага да осъществи своите мечти и цели. Той подари на кмета на Каварна стартовия номер, с който участва в легендарния коломаратон.

"Изключително горда съм, че Андрей представи Каварна, а и цяла България в престижния коломаратон. Той доказа, че с постоянство и много труд успехът се постига. Андрей е прекрасен пример за подражание на младите колоездачи в Каварна и медалът, с който се завърна от това състезание го доказва. Благодаря му, че развива и подкрепя колоезденето в Каварна - Европейски град на спорта за 2020 година. Пожелавам му много бъдещи цели и победи", с тези думи Нина Ставрева се обърна към медалиста.

c