Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

"Чудната градина" вече разполага с нов автомобил, дарен от "Есетере България"

Поредно дарение за социалното предприятие „Чудната градина” в Добрич направи дестилерията „Есетере България”, която е собственост на американската „doТERRA”.

Изпълнителният директор на компанията Пламен Николов връчи на председателя на фондация „Свети Николай Чудотворец” Мария Методиева ключовете за чисто нов работен автомобил „Дачия”, модел „Докер”. Дарението е на стойност 14 436 лв. "Ще влезе в употреба още от утре. Ние сме всеки ден на Фермерски пазар и транспортирането на продуктите ни до там ще е далеч по-удобно и безпроблемно", сподели Мария Методиева.

В трите оранжерии на “Чудната градина” младежи с увреждания, основно с интелектуални затруднения, отглеждат цветя, плодове и зеленчуци.

"Този автомобил е само нещо материално, което се използва, чупи се и бива заменяно с друго. Смятам, че по-същественото е какво, а не с какво", коментира Пламен Николов, който връчи ключовете на Мария Методиева.

„Поводите за радост в нашата градина са всекидневни. Днес отново за нас беше празник, най-малкото защото получихме едно от най-големите си дарения до момента. Направи го “Есетере България” ООД. Това е товарен автомобил, който ще ни бъде изключително полезен за ежедневните ни дейности”, сподели пред Про Нюз Добрич Методиева.

По думите й, „Чудната градина” всяка седмица доставя от продукцията си на фермерски пазар. Няколко месеца в годината произвежда цветя, които също ще може да транспортира далеч по-удачно.

До момента това е ставало с нейния личен автомобил, който не е пригоден и няма достатъчен обем, за да се натоварят в него количествата продукция.

Методиева е убедена, че младежите от „Чудната градина” ще бъдат мотивирани да поддържат колата и нейната чистота.

Ние полагаме много усилия, за да се случи тази градина и тя да бъде чудна. Когато се намират хора, които ни вярват и истински ни подкрепят, тогава нещата се случват по-леко. Този автомобил ще ни помогне нещата да се случват по-леко, каза още Мария Методиева. И добавя, че не може да не е усмихната и щастлива, след като ръководи най-усмихнатия екип. "Всички тук са толкова заразителни с позитивната енергия, която даряват, така че няма как и аз да не съм усмихната", сподели още тя.

c