Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Бащата на Филип Киркоров оглавява журито на международен фестивал в Албена

Народният артист на Русия Бедрос Киркоров оглавява журито на международния фестивал за музикално и танцово изкуство "Stasrs of world Aleksandra princess angel", който се открива днес в курорта "Албена". Бащата на Краля на руската поп музика - Филип Киркоров, ще води и майсторски клас в петък.

Фестивалът се организира от арт компания „Нови звезди”. „Да направим фестивал с песните на Филип Киркоров е отдавнашна наша мечта. Срещнахме се с Бедрос на 50-годишнината на Филип, който каза пейте моите песни, аз ви давам инструменталите си безплатно”, разказа директорътна фестивала Георгина Георгиева. Тя добави, че музикалният форум е в памет на Александра, убита преди няколко години.

Тази година във фестивала участват деца от 8 държави България, Русия, Украйна, Македония, Канада, Молдова, Казахстан, Беларус. Те пеят песен на родния си език, както и една от репертоара на Филип Киркоров. Сред най-често изпълняваните негови песни са „Единствена моя” и „Снег”.

„Не оставяме разочаровано дете, всяко получава награда. Бедрос носи и дискове на Филип Киркоров”, разказа Георгина Георгиева. Добави, че звездата на руската музика знае и подкрепя фестивал. Чакаме мига, когато той ще дойде на него, каза още директорът на "Stasrs of world Aleksandra princess angel".

Днес Бедрос Киркоров се срещна с кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Той и придружаващите го дадоха пресконференция за журналисти.

Заедно с народния артист на Русия бяха още съпругата му Людмила Киркорова, Елена Пинджоян – основател и художествен ръководител на студия „Непоседи”, която от 30 години откриват талантливи деца, Марияна Георгиева - председател на клуба на феновете на Филип Киркоров в България.

 „Най-важното за детето е да види как се развива. Всеки фестивал е стъпка за по-нататък. Много е важно как родителите настройват детето. Когато кажат на детето, че отива да покаже каквото може и да се поучи от другите, тогава детето отива по-спокойно и получава това, което трябва да получи като удовлетворение. Ако родителите изпратят детето с думите, че трябва да вземе на всяка цена първо място или Гран при, тогава идват разочарованието и обидата. Детето не общува с другите деца, не изпитва радост от фестивала. Всичко зависи от родителите и от музикалния педагог”, коментира Елена Пинджоян.

Според специалистите, малкото дете може да покаже душата на песента. Затова и песните на Филип Киркоров се пеят всички, защото той пее с душата си, на неговите концерти няма равнодушни. „Журито още на първата минута разбира дали детето има отношение към песента Тези фестивали работят само за възпитанието на децата”, посочи Георгина Георгиева.

Тя съобщи, че младата талантлива певица от Добрич Димитрина Германова посети Холивуд чрез арт компания „Нови звезди”. „Там участват хиляди, които пеят по една минута. Там я забелязаха и тя се завърна с четири медала”, добави Георгиева.

c