Водещи новини - дясно Туризъм

Глобяват 1000 лв. заведение на плажа в Крапец, вземало левче за тоалетна

Заведение на плажа в Крапец ще бъде глобено заради изискването за заплащане от клиентите при ползването на тоалетната. Това съобщи Комисията за закрила на потребителите след проверка по повод медийни публикации.

От КЗП посочват, че начисляването на такса за ползването на тоалетна от клиентите на заведението е в нарушение на наредбата за категоризация и за него ще бъде съставен акт в размер на 1000 лв. Дадени са предписания за отстраняване на несъответствието, като инспекторите ще извършат последваща проверка. 

Днес те са установили, че таксата от един лев за зареждане на телефон е обявена от „Крапец Бийч Бар” на видно за клиентите място. В хода на проверката инспекторите са установили също, че в менюто на въпросния плажен бар са посочени цените и грамажите на предлаганите храни и напитки, което предполага, че изненади при поднасянето на касовия бон не би трябвало да има.

Експертите на КЗП напомнят, че начисляването на такси от типа „празен стол”, „празна чиния”, „желание на клиента” и пр. е допустимо, но само ако – както в този случай – потребителят е бил предварително информиран по надлежен начин колко ще му струва конкретната услуга. Това може да стане чрез ценоразпис, в менюто, на информационна табела в обекта или чрез друг подходящ способ.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *