Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Румънски турист почина в морето край Албена

Румънски турист е починал вчера, докато е бил в морето край Албена, научи Про Нюз Добрич. Според наша читателка инцидентът станал около 14.30 часа на плаж до хотел „Лагуна Бийч”. Мъжът бил на възраст около 40 години.

След като спасителите извадили мъжа от морските води, 20 минути го реанимирали, но нямало никакви признаци на живот. Мъжът бил увит в бял чаршаф, по-късно дошла и полиция. „Спасителите, както и спешната помощ, направиха всичко по силите си и определено реагираха много бързо”, сподели читателката ни. Според запознати вероятно мъжът е получил инфаркт.

Пето лято без фатален инцидент в морето край Албена

Ръководителят „Водно спасяване” в Албена Стоян Вълчев потвърди за инцидента. Той разказа, че е туристът изобщо не дошъл в съзнание. Не е бил в съзнание и в морето. Нито е викал, нито е махал с ръце. „Нещо се е случило, на този етап не можем да кажем какво”, сподели Вълчев.

От „Съдебна медицина” в Добрич казаха, че причината за смъртта на румънския турист ще стане ясна след като бъде извършена аутопсия. Според медиците, най-вероятно, става дума за удавяне, но не се изключва и инфаркт.

Ако аутопсията определи, че румънецът е починал от удавяне, това ще е първият такъв инцидент с фатален край от пет години насам. Както вчера Про Нюз Добрич съобщи, пето лято там не е имало удавени.

c