Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Деца без родители ще почиват безплатно в Албена

От 22 до 27 август 31 деца и ръководители от трите социални Центъра за настаняване от семеен тип от град Лом ще бъдат на море, организирано от Националното сдружение на сираците в България. След постъпило писмо от кмета на Лом Пенка Пенкова до председателят на Сдружението Слави Михайлов почивката на море е факт. За децата освен плажни емоции е предвидено и участието им в спортни игри и посещения на културни събития в курортен комплекс Албена.

За поредна година „Албена“АД подкрепят инициативата на Националното сдружение на сираците в България и подаряват безвъзмездно почивка за деца от различни места в страната, съобщи за Про Нюз Добрич Слави Михайлов.

Той благодари на кмета на Лом за доверието и партньорството, като това не е първата инициатива за децата на Лом. През месец декември в Лом се проведе и националната инициатива „Коледа за всяко дете“, която препълни салона на читалището в града с организирания концерт и подаръци за всяко дете.

Михайлов благодарим за дългогодишната подкрепа на ръководството на „Албена“ АД, което дава възможност деца с нисък социален статус да бъдат безплатно на море.

Той припомни, че в началото на годината на официална церемония в НДК в столицата ръководството на курорта Албена бе удостоено с почетен приз за „Добродетел“ на Националното сдружение на сираците в България заради активната им подкрепа в реализирането на социални инициативи в полза на деца и младежи, лишени от родителска грижа в страната.

c