Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Обявиха конкурс за директор на Регионалния исторически музей в Добрич

Конкурс за длъжността директор на Регионалния исторически музей в Добрич обяви Общината. Правоотношението е за срок от 5 години, съгласно Закона за културното наследство.

Кандидатите за длъжността трябва да са с висше образование, образователно-квалификационна степен магистър, професионално направление – История и археология. Необходимо е да имат минимум 5 години опит в съответното професионално направление. Трябва да притежават управленска компетентност, включваща способност  за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати, организационна компетентност и способност за планиране и организиране на дейността на РИМ, да познават нормативната уредба в областта на движимите културни ценности и музейното дело, да имат комуникативна компетентност и умение за работа в екип. Като предимство ще се считат присъдени научни степени, управленски опит, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, участие в разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова подготовка, компютърна грамотност.

Конкурсът ще се проведе в два етапа - защита на концепция за дейността и развитието на РИМ-Добрич за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях, и събеседване. Концепцията трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието и дейността на РИМ, основни проблеми на функционирането му, съвременни тенденции за развитието на музея като културна и научна организация и мястото му в националната музейна мрежа, стратегически цели, приоритети, очаквани резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на РИМ, механизми за реализация, мерки за реализиране на конкретните цели, свързани с управлението, комплектуването, опазването и представянето на музейните фондове, научно-изследователската, образователната и познавателната дейност, етапи за реализация на концепцията.

Документи за длъжността директор на РИМ се подават до 15 септември в Община Добрич.

c