Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Кметът свиква консултации за ОИК за местните избори в Добрич

Кметът на Добрич Йордан Йорданов свиква консултации за състава на Общинската избирателна комисия за произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. Те ще се проведат на 20 август от 14 часа в Малката заседателна зала на Общината.

В консултациите участват представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и на партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. Консултациите са публични и в тях могат да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

На консултациите представителите на партиите и коалициите от партии представят писмено предложение за състав на ОИК, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията, която ги предлага. Те трябва да представят заверено от партията копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 10.07.2019 г., предложение за резервни членове и др.

c