Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Преодоляна е кризата с желаещите да напуснат болницата в Добрич сестри

Медицинските сестри от Първо вътрешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич ще оттеглят молбите си за напускане, съобщиха от ръководството на лечебното заведение. Това стана ясно днес след среща, инициирана от изпълнителния директор на МБАЛ д-р Светозар Байчев.

Както Про Нюз Добрич първи съобщи, на 8 август молби за напускане подадоха шест медицински сестри от отделението.

По време на срещата д-р Байчев призова разговорите да се случват между ръководството на болницата и медицинските специалисти, а не чрез трети страни, като медии и други. Дискутирана бе голямата натовареност на медицинския персонал в отделението. Подчертана бе и липсата на достатъчно медицински специалисти.  От две години такива не са назначавани.

По време на разговора и двете страни проявиха разбиране и взаимни отстъпки. Д-р Байчев увери медицинските специалисти, че до 1-2 месеца се очаква да бъдат предприети мерки за промяна на работната заплата в болницата. Директорът на МБАЛ увери, че ще съдейства във всички отношения за подобряване на работата в отделението и за нормализиране условията на труд. От своя страна медицинските сестри  увериха, че ще оттеглят молбите си за напускане.

c