Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Масклин Кн.1 от Трилогия за номите

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – Масклин Кн.1 от Трилогия за номите на Тери Пратчет:

Под дъските на пода на Магазина се намира цял един свят, който хората никога не забелязват – свят, населен от високите колкото педя номи. Общоизвестна истина сред номите е, че Арнолд Брос (създаден в 1905) е сътворил Магазина, за да могат те да го обитават, и е постановил: „Всички неща под един покрив“. Такова нещо като Вънка просто не би могло да съществува. Това е положението и толкоз.
Поне докато един ден в Магазина не пристига камион, превозващ група номи. Новодошлите твърдят, че идват Отвънка, и бръщолевят глупости за Ден и Нощ, и Сняг, и други смахнати легенди. А скоро откриват и най-ужасяващата новина от всички – на Магазина предстои Финална Разпродажба.
Заповедите за разрушаване са издадени и няма какво да ги спре. Сега съдбините на цялото номечество падат в ръцете на младия Масклин, дошъл Отвънка. Масклин ще трябва да измисли храбър план, който ще промени представата на всички номи за света…

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon

c