Балчик Водещи новини Крими

Кметът на Кранево е син на дядото, убил с винкел съсед. Бил само свидетел по делото

Кметът на Кранево Румен Николов е син на 91-годишния мъж, който уби  с винкел съседа си заради постоянен тормоз.

Това е едно от двете разкрити убийства, за които съобщи вчера апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. На представянето на резултатите от разследванията присъства и заместник главният прокурор Иван Гешев, който посочи, че противодействието срещу домашното насилие и битовата престъпност става приоритет за прокуратурата.

Въпросното престъпление е регистрирано преди около 20 дни, когато в гората между селата Кантарджиево и Орешак е намерен разчленен полузаровен труп на мъж. По думите на Чавдаров самоличността на убития е установена, благодарение на криминалистичната лаборатория.

Задържан за престъплението е 91-годишен мъж. Той е живеел в съседство с убития, който е бил на 56 години. Двамата са били в конфликтни отношения, като убитият редовно е тормозел възрастния мъж. Престъплението е извършено с винкел, уточни Чавдаров. По думите му не убиецът е шофирал до гората, за да зарови трупа.

Тъй като възрастта на задържания е доста напреднала, спешно са направени две медицински експертизи, допълни апелативният прокурор. По думите му едната е показала, че задържаният не може да стои в ареста, а другата – че страда от старческа деменция, но осъзнава какво е направил и може да носи отговорност за действията си.

По неофициална информация трупът е бил разчленен, като липсват единият му крак и едната му ръка.

Според една от версиите близък на 91-годишния убиец е помогнал за транспортирането на тленните останки на жертвата, както и за прикриване на следите от престъплението. 

Хора от село Кранево разкриха за Про Нюз Добрич, че 91-годишният е баща на кмета на курортното селище Румен Николов. Имал още един син, но били в лоши отношения. Именно кметът се грижи за баща си, който живее в района на местността Добрева чешма, край Варна. Разказаха, че около 17,30 часа в четвъртък е правен обиск в кметството в Кранево, а в 19 часа – и в дома на Николов. Разследващите прибрали служебната кола на кмета.

Краневци подозират, че може Румен Николов да е помогнал да се извози трупът, тъй като възрастният му баща едва се движел с бастуна си. Дори твърдят, че кметът е арестуван.

Про Нюз Добрич се свърза с кмета на Кранево Румен Николов по телефона днес.

„У дома съм и нямам никакви проблеми. Не ми е повдигнато никакво обвинение. Аз съм свидетел, както и останалите 90 човека по това дело”, каза Николов.

„Нека да приключи всичко и ще дам интервю. На този етап нищо не мога да кажа”, каза кметът.

Уточни, че в случая става въпрос за самозащита. „Дори баща ми няма да понесе сурово наказание. Разбира се, ще има някаква наказание, но спрямо възрастта му, ще бъде по-възможност най-малкото. Предвид и гаврите, които се е гаврил. Има разпитани повече от 90 човека. Има преписки и жалби в прокуратурата, в „Златни пясъци”. За този човек това е било рецидив”, каца Николов.

Той посочи още: „Това с нищо няма да попречи на по-нататъшната ми кариера за кандидатстване като кмет, както някои се опитват да лансират. Разчитат да има компромат, с който да не бъда допуснат да се кандидатирам, но това няма да се случи. Абсолютно сигурно е на 100%”, заяви още Румен Николов.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *