Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

В Добрич Преслава подкрепи своя баща

"l- ви ретро парад в Добрич", написа поп фолк певицата Преслава към снимка от ретро парада днес. Тя се е снимала като рекламно лице на прочутия "Трабант 600" на своя баща Кольо Тончев, който е и един от инициаторите на парада.

Така звездата подкрепи сбъдването на голямата мечта на своя баща, който организира в Добрич първия парад на ретро автомобили. Тончев е сред най-известните колекционери на стари коли. Неговият „Трабант 600” е най-старият у нас и той обича да го изправя на две гуми. Колата е и с номер с три нули. Под предния капак на возилото е изписана датата на производство - 26 май 1963 г.

Кольо Тончев спечели рали "Марица" тази година, изминавайки без проблем 700 километра през България, Гърция и Турция с немската кола. Първият парад в Добрич показа близо 100 превозни средства - автомобили, мотоциклети, микробуси, велосипеди, дори детски коли от миналия век.

Самият Кольо Тончев неведнъж е казвал, че е купил трабанта за 1000 лева. Преслава се е возила на най-стария "Трабант" в България и въпреки че не го е карала, се е учила да шофира на кола от тази марка. Баща й е шофьор по професия, през годините е бил собственик на много трабанти, но този от 1963 г. за него е безценен и ходи с него само по ретро паради.  

c